Succesvolle retailers onderscheiden zich op meerdere vlakken van concurrenten en kunnen daardoor blijven groeien, zo blijkt uit de ING Sectorvisie Kledingbranche. Lees de pdf of bekijk de video.

ledingbedrijven
Ondanks de momenteel scheve verhouding tussen vraag en aanbod zijn er kledingretailers die wel blijven groeien in omzet. Zij profiteren zelfs extra doordat er meer ruimte ontstaat in de markt nu niet alle kledingbedrijven het hoofd boven water kunnen houden.

Terugkerende kenmerken van deze sterke bedrijven zijn:

1. Heldere, consistente keuze van doelgroep
Product en/of collectie, locatie en winkel(beleving) worden afgestemd op de doelgroep. Elementen binnen het concept worden continu aangepast om de nodige vernieuwing en verrassing te bieden;

2. Samenwerking in de keten
Leidende bedrijven in de markt hebben adequate, gekoppelde informatiesystemen en delen informatie met leveranciers. Er bestaat inzicht in elkaars kostenstructuur en processen en omtrent dit laatste bestaan heldere afspraken;

3. Sturen op cijfers
Informatie over aantallen bezoekers, conversiegraad en bonbedrag is bekend en wordt geanalyseerd, evenals de effectiviteit van acties. De omzet per vierkante meter, artikelgroep, markt en/of land is realtime beschikbaar en er kan direct op gestuurd worden;

4. Excellente logistiek
Hoe hoger de omloopsnelheid, hoe sterker het onderscheid met de concurrentie op logistiek te maken is. Ketensamenwerking en sturen op cijfers zijn essentieel om via onder meer automatic replenishment en optimalisering van routes en drops ook op het logistieke aspect te excelleren.

Sectorvisie Kledingbranche: pdf en video
Deze punten zijn afkomstig uit ING Sectorvisie Kledingbranche, “Sturen op cijfers en ketensamenwerking voor een hoger rendement”.

 

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.