U moet voorkomen dat uw zwangere werkneemster fysiek zwaar werk verricht, zoals zwaar tillen, trekken of duwen. Zeker in de laatste drie maanden voor de bevalling is het beter om dit zware werk zoveel mogelijk te beperken. Houd u daarom aan een aantal richtlijnen.

Inhoudsopgave

Benieuwd wat je kan doen om je medewerkers meer te laten bewegen om verzuim te voorkomen? Download het gratis whitepaper “Bewegen tijdens het werk”.

Bukken, hurken knielen
tijdens de hele zwangerschap zoveel mogelijk voorkomen. Laatste drie maanden dagelijks niet meer dan eenmaal per uur bukken, hurken, knielen en staande voetpedalen bedienen.
Tijdens zwangerschap en tot drie maanden na bevalling
handmatig tillen van gewichten zoveel mogelijk beperken.
Is tillen toch nodig?
dan moet het in een handeling te tillen gewicht minder zijn dan tien kilo. Vanaf de twintigste zwangerschapsweek: niet vaker dan tien keer per dag maximaal vijf kilo tillen. Vanaf de dertigste week: niet vaker dan vijf keer per dag maximaal vijf kilo tillen.
Bepaalde soorten werk zijn voor zwangere vrouwen erg onplezierig of kunnen zelfs gevaar opleveren. U kunt hierbij denken aan:
Trillingen

uw zwangere werkneemster mag niet worden blootgesteld aan sterke lichaamstrillingen of schokken en is daarom niet verplicht om te werken op of met trillende machines of voertuigen.

Ploegendiensten
uw werkneemster mag vragen om andere werk- en rusttijden; als hiervoor medische redenen zijn, krijgt uw werkneemster een eventueel verschil tussen het salaris voor het oorspronkelijke en het vervangende werk vergoed via de Ziektewet; het recht op regelmatige arbeidstijden en rustpauzes geldt tot zes maanden na de bevalling.
Straling

ioniserende en radioactieve straling zijn gevaarlijk voor het ongeboren kind; deze straling komt voor in kerncentrales, röntgenkamers en sommige laboratoria; andere straling, bijvoorbeeld van beeldschermen of magnetrons, is niet gevaarlijk voor moeder en kind.

Infectierisico
bepaald werk, bijvoorbeeld in laboratoria en ziekenhuizen, geeft een grotere kans op infectie door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten; een zwangere mag geen direct contact hebben met besmet bloed, organen, dieren of patiënten; u moet ander werk aanbieden.
Chemische stoffen

sommige chemische stoffen zijn gevaarlijk voor moeder en kind; als de kans bestaat dat de aanstaande moeder door het werk bloot staat aan schadelijke chemische stoffen, dan bent u verplicht vervangend werk aan te bieden.

Staand werken
de werkneemster moet altijd even kunnen zitten als het werk het toelaat of als zij er behoefte aan heeft. Ze mag ook niet verplicht worden staande voetpedalen te bedienen.
Stress
als de zwangere werkneemster last heeft van werkdruk, moet u samen overleggen hoe dit kan worden verminderd of over aanpassing van de rust- en werktijden.
Bovendien:
  • is het tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding niet verstandig om onder extreme kou of hitte te werken (vanwege dalende bloeddruk);
  • mag de werkneemster tijdens de zwangerschap niet worden blootgesteld aan schadelijk geluid (80dB maximaal 8 uur per dag);
  • is de werkneemster tijdens de zwangerschap niet verplicht om onder overdruk te werken (bijvoorbeeld duik- en caissonarbeid).

Zitten is één van de grootste risico’s van verzuim. Tijd om in beweging te komen! Maar hoe stimuleer je je werknemers? Download het whitepaper “Bewegen tijdens het werk” met praktische tips & tricks en verlaag vandaag nog jouw risico op langdurig verzuim.

Lees ook…
Wist je dat arbeidsongeschiktheid een van de grootste risico’s is voor je bedrijf? Dit terwijl je als ondernemer juist koste wat het kost uitval wil…
Zelf je personeel beoordelen is als ondernemer niet altijd eenvoudig. Met de 360 graden feedback-methode hoef je het niet alleen te doen. Je verzamelt…
Het is een menselijke basisbehoefte om in een gezonde, comfortabele en veilige werkomgeving te verkeren. Mensen brengen een behoorlijk deel van hun…
Veel mkb’ers bepalen de salarissen op basis van individuele onderhandelingen. Naarmate je bedrijf groeit, kan dit leiden tot beloningsverschillen. Het…
Goed werkgeverschap houdt onder meer in dat je werknemers een passende beloning geeft voor hun inspanningen. Daar hoort ook bij dat je van tijd tot…
Sinds 2 augustus 2022 hebben ouders en verzorgers recht op (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof. Dat heeft consequenties voor jou als werkgever en…