Categorieën

In elk nummer van tijdschrift De Zaak staat een interview met een bijzondere ondernemer. Sommigen zijn al jaren bezig, anderen zijn piepjong. Maar ze zijn allemaal bereid hun ervaringen met u te delen. In deze aflevering: de tips van fietsenbouwer Robert Pieters - Bikes2Go.

Ontdek universele strategieën voor bedrijfsgroei die werken in elke sector; download het whitepaper en begin vandaag nog met het transformeren van jouw onderneming.

Inhoudsopgave

Robert Pieters

Bikes2Go, de éénmans-BV van Robert Pieters, haalde begin 2009 het landelijke nieuws toen bekend werd dat het 6 duizend rijwielen mag leveren aan NS-dochter OV-fiets. Vooral het feit dat hij grote, gevestigde concurrenten als Sparta, Gazelle en Union versloeg, trok de aandacht.

zoals hij zelf zegt: “Zodra ik me ergens in vastbijt, laat ik niet meer los. Dan wordt het een soort sport: ik móet slagen!”

Je hoeft niet groot te zijn om succesvol te zijn

“Kleine ondernemers denken groot. Sta open voor andere invloeden, zo creëert u meer kansen. Kijk verder dan uw eigen stad of regio voor inspiratie. Indien mogelijk: onderneem eens een studiereis.”

“Klein maar fijn! U doet niet onder voor het grootbedrijf. Integendeel, dus waarom zou u de concurrentie daarmee uit de weg gaan?!”

Let op bij financiering

“Vaar op uw intuïtie en staar u niet blind op de financiering die iemand u belooft. Succes in zaken heeft alles met onderbuikgevoelens te maken.”

“Ik had hier een partij aan tafel met een kant-en-klaar contract. Die wilde mij een achterstallige lening verschaffen, maar ze bleken bij nader onderzoek zelf geen enkel geld te bezitten. Ik heb een goede advocaat om me te beschermen tegen dit soort praktijken.”

Volhouden

“Durf te experimenteren. Een goed idee? Maak tijd vrij om er handen en voeten aan te geven.”

“Nóóit bij de pakken neer gaan zitten! Blijf optimistisch. Waar een wil is, is écht ook een weg.”

“De oplossing die u zoekt, is soms dichterbij dan u denkt. Benut uw netwerk ten volle, en dan niet alleen de zakelijke contacten.”

Terug naar tips voor topondernemers 2009 »


Bovenstaande tips zijn afkomstig uit het interview met Robert Pieters, dat verscheen in tijdschrift De Zaak, nummer 2, maart 2009. U kunt dit interview online lezen via digitaal bladeren.

Eerdere nummers van De Zaak vindt u op onze tijdschriftpagina.

Ontgrendel het potentieel van jouw onderneming met deze bewezen groeiformules; download het whitepaper en zie direct resultaat.

Lees ook…
Ruim één op de drie mkb-bedrijven is op de een of andere manier actief op de internationale markt. Misschien twijfel jij of je ook je geluk over de…
Het is vakantie en eindelijk heb je de tijd om te lezen. Wat is er niet heerlijker dan een boek waaraan je ook na de vakantie nog wat hebt. En dat ook…
Wat maakt jouw bedrijf in de ogen van klanten zo bijzonder dat zij voor jou kiezen en niet voor de concurrent? Ofwel: wat is je onderscheidend…
Droom je ervan om je eigen bedrijf te starten en wil je weten hoe je geld kunt verdienen? Of wil je weten hoe je als ondernemer andere inkomstenbronnen…
Succesvol ondernemen is voor een flink deel afhankelijk van je zakelijk netwerk. Als zelfstandige is het belangrijk zichtbaar te zijn, zodat je wordt…
Klaar om jouw onderneming naar nieuwe hoogtes te tillen in 2024? Ontdek waarom concrete bedrijfsdoelstellingen onmisbaar zijn voor het succes van jouw…