In samenwerking met
Veel ondernemers zien boekhouden uitsluitend als een noodzakelijk kwaad. Vervelend en tijdrovend, maar je boekhouding moet nou eenmaal op orde zijn. Slimme ondernemers besparen zichzelf tijd door de boekhouding niet zelf te doen, maar uit te besteden aan een professional. Maar jouw boekhouding biedt zo veel meer dan het voldoen aan de financiële verplichtingen. Als je je boekhouding goed op orde hebt, kun je namelijk ongelooflijk veel waardevolle informatie uit je financiële gegevens halen.

Ben jij het zat om zelf te worstelen met je boekhouding? Of je nu je volledige boekhouding uit handen wilt geven, je jaarcijfers wilt laten opmaken of je inkomstenbelasting aangifte wilt uitbesteden, een boekhouder biedt uitkomst. Ontdek direct je opties.

Inhoudsopgave

De boekhouding uitbesteden is een slimme zet voor alle ondernemers, zzp’ers, eenmanszaak of de grotere mkb’er, al jaren bezig of net gestart. Want een ondernemer moet de handen vrij hebben om te ondernemen. Je kunt natuurlijk zelf je boekhouding doen met behulp van een online boekhoudprogramma. Zo win je in ieder geval tijd en bespaar je wellicht op de kosten van een boekhouder. Maar let op: dit betekent niet dat alles nu geregeld is en je zelf niets meer hoeft te doen. Zelf je boekhouding doen, betekent de discipline opbrengen om de financiële administratie bij te houden en op de hoogte te blijven van de ingewikkelde belastingwet- en regelgevingen.

Heb je de discipline of kennis niet in huis of wil je graag een expert laten meedenken, dan zijn er prima en betaalbare combinaties van boekhoudsoftware en een professionele boekhouder die meekijkt beschikbaar. Wat je ook kiest, jouw financiële administratie moet op orde blijven. Geen keuze maken is in ieder geval geen optie. En niet-automatiseren in dit digitale tijdperk eigenlijk ook niet.

Automatiseren voor inzicht

Moderne boekhoudpakketten kunnen tot bijna 80% van de boekhouding automatisch verwerken. Door automatisering beperk je het risico op fouten. Bovendien heb je altijd en overal toegang tot jouw online data waardoor je op ieder moment beschikt over de financiële inzichten die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen voor je onderneming.

Een geautomatiseerde boekhouding doet meer dan tijd besparen. Met online boekhouden heb je meer inzicht in je cijfers en verklein je de kans dat je belangrijke informatie over het hoofd ziet. Indirecte kosten die je gedurende de tijd een beetje uit het oog bent verloren, zoals abonnementen die stilzwijgend worden verlengd, maar waar je al lang niets meer mee doet. 

Een ander groot voordeel is dat je online verschillende systemen kunt koppelen, zodat je op één enkel dashboard verschillende databronnen kunt inzien. Dat vergemakkelijkt het maken van efficiënte analyses en biedt je de inzichten die je nodig hebt om efficiënt te ondernemen. Want ‘data is King’. Op basis van data kun je samen met jouw boekhouder gericht reageren op de kansen en bedreigingen voor jouw onderneming. 

Van reageren naar risicobeheersing

Een traditionele boekhouder helpt jou met het doen van belastingaangiftes, het opstellen van je jaarrekening en in het gunstige geval bespreekt hij of zij met jou af en toe de laatste cijfers.

Maar de echte waarde van een georganiseerde financiële administratie en een meedenkende boekhouder, zit niet in het terugkijken. Echt succes haal je uit de mogelijkheid om op tijd te kunnen bijsturen of in te springen op risico’s en kansen. Financiële controle is de basis van succesvol ondernemerschap. En controle begint bij inzicht gebaseerd op een geautomatiseerde en goed georganiseerde boekhouding.

Een boekhouding die goed op orde is, biedt: 

  • input voor belangrijke beslissingen zoals wel of niet investeren of bezuinigen op kosten;
  • grip op je cashflow oftewel het geld dat jouw onderneming in- en uitgaat;
  • financiële risico’s in kaart te brengen en de mogelijkheid om kosten proactief te beheersen.

     

Gebruik je data

De meeste ondernemers hebben inmiddels al veel administratieve processen  gedigitaliseerd. Maar deze schat aan gegevens optimaal benutten om er voordeel uit te halen, is voor veel ondernemers nog een stap te ver. Daarom is het een goed idee om niet alleen een softwarepakket te gebruiken om je boekhouding te automatiseren, maar om je administratie samen te doen met een professional die precies weet waar naar te kijken. Op basis van de data is hij in staat om jou gericht advies te geven over de kansen en bedreigingen voor jouw onderneming.

Op zoek naar professionele hulp voor je boekhouding, jaarcijfers of belastingaangifte? Ontdek direct je opties.

ENTRPRNR

Entrpnr, partner van De Zaak

Entrpnr is het innovatieve administratiekantoor voor gedreven ondernemers. Met de modernste software verwerken wij automatisch de administratie van meer dan 2000 zzp’ers en ondernemers in het mkb. Zo besparen we ondernemers tijd en geld en geven wij hen real-time inzicht in hun data om succesvol te ondernemen.

Bekijk alle artikelen van Entrpnr >

Lees ook…
Een overzichtelijke administratie opzetten is een belangrijk onderdeel van het starten van je eigen bedrijf als zzp’er. We helpen je met een helder…
i.s.m.
Gefeliciteerd! Je hebt je eenmanszaak omgezet in een bv. Een slimme keuze als je onderneming groeit en meer winst gaat maken. Maar heb je ook bedacht…
Als ondernemer ben je de term ‘proforma factuur’ vast en zeker eens tegengekomen. Vaak wordt dit vergeleken met een conceptfactuur of offerte, terwijl…
Je voert succesvol debiteurenbeheer als de debiteurenpost ten opzichte van je omzet zo laag mogelijk is. Met andere woorden, als de facturen op tijd en…
Wat is een service level agreement (sla)? En waarom is het belangrijk voor ondernemers? Wil je als ondernemer de kwaliteit van je dienstverlening…
Hypotheken en zzp’ers zijn geen match made in heaven. Veel gedoe, lastige banken en als zelfstandige kun je maar een fractie van een hypotheek krijgen…