Vanaf 1 maart is ZZP Belastingadviseurs, een nieuw platform-economie concept, gestart met het verzorgen van de inkomstenbelasting aangifte voor en door zelfstandig ondernemers. Via een online platform kan de zzp’er externe belastinghulp inschakelen tegen 20% van de prijs ten opzichte van traditionele belastingkantoren. Met een vliegende start van 100 aanmeldingen in de laatste week, is de ambitie van deze Amsterdamse startup om meer dan 5000 inkomstenbelasting aangiftes te verzorgen voor de deadline van de Belastingdienst van 1 mei.

Inhoudsopgave

Ben jij het zat om zelf te worstelen met je boekhouding? Of je nu je volledige boekhouding uit handen wilt geven, je jaarcijfers wilt laten opmaken of je inkomstenbelasting aangifte wilt uitbesteden, een boekhouder biedt uitkomst. Ontdek direct je opties.

Van alle doelgroepen hebben zzp’ers het meeste recht op aftrekposten, toelages en andere belastingvoordelen. Echter staan deze fiscale regelingen vrijwel nooit vermeld in de vooraf ingevulde aangifte (VIA) en worden hierdoor vaak niet volledig benut. Daarnaast is er het risico dat zzp’ers de aangifte onjuist invullen, waardoor de Belastingdienst in een later stadium naheffingen of boetes oplegt.

Traditionele boekhoud- en belastingkantoren hebben hoge huurlasten en laten dure fiscalisten relatief eenvoudig werk doen waardoor de prijs van de aangifte van een zzp’er in de markt oploopt tussen de €500 en €800. Aan de andere kant hebben zelfstandige boekhouders niet de kennis, tijd en financiële middelen om een efficiënte online automatisering neer te zetten.

Om deze mismatch op te lossen, schakelt ZZP Belastingadviseurs ervaren boekhouders in zzp-schap in om de aangiftes van mede zzp’ers te verzorgen. Ze melden zich kosteloos aan via het online platform van ZZP Belastingadviseurs en werken vanuit huis. Door een volledig geautomatiseerd proces worden benodigde uren (en dus kosten) sterk gereduceerd. Zo wordt het dure boekhoudkantoor uit de keten gesneden en kunnen zzp’ers, net als bij Uber, zowel opdrachten aannemen als gebruik maken van de dienst.

Het concept is door een pijnlijke ervaring met de belastingaangifte van initiatiefnemer Max Verhoeven ontstaan: “Omdat ik in het begin weinig inkomsten had, deed ik de belastingaangifte zelf. Na dagen ploeteren heb ik op goed geluk iets ingediend, maar na 2 jaar kreeg ik een blauwe brief thuis met de nodige extra vragen. Dit resulteerde naast vele extra uren frustrerend werk in een flinke boete en die ellende wil ik echt elke zzp’er besparen. Onze doelstelling is simpel: Van de inkomstenbelastingaangifte een zorgeloze ervaring maken met een maximaal belastingvoordeel.”

Meer informatie over de mogelijke aftrekposten voor zzp’ers of de IB aangifte service is te vinden op www.zzpbelastingadviseurs.nl

Op zoek naar professionele hulp voor je boekhouding, jaarcijfers of belastingaangifte? Ontdek direct je opties.

Lees ook…
Het kan soms lastig zijn het overzicht te behouden in een organisatie waarin veel mensen werken in verschillende rollen. Zie jij door de bomen het bos…
i.s.m.
Gefeliciteerd! Je hebt je eenmanszaak omgezet in een bv. Een slimme keuze als je onderneming groeit en meer winst gaat maken. Maar heb je ook bedacht…
Om een bedrijf te starten of te laten groeien, moet je investeren. Maar hoeveel geld heb je precies nodig? Dat is afhankelijk van meerdere factoren….
Welk uurtarief kan ik vragen als zzp’er? Niet alleen starters, maar ook ervaren zzp’ers worstelen met deze vraag. Wij laten zien hoe je stap voor stap…
Een resultatenrekening, ook wel winst- en verliesrekening, exploitatierekening of staat van baten en lasten genoemd, is een vast onderdeel van het…
i.s.m.
Boekhouden…De meeste ondernemers hebben er een hekel aan. Tegelijkertijd is een goede boekhouding onmisbaar voor iedere ondernemer en ieder bedrijf….