Categorieën

Onderzoek toont aan dat sportende medewerkers doorgaans productiever zijn en daarbij minder vaak ziek thuis komen te zitten. Niet voor niets wordt gesteld dat sporten gezond voor je is!

Er zijn verschillende redenen die maken dat sporten een positieve invloed heeft op de productiviteit van medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat sporten het hoofd leeg helpt te maken. Als gevolg hiervan zal een medewerker beter en dieper slapen, waarmee hij energieker aan een volgende werkdag begint. Daarbij is een goede nachtrust essentieel om je te kunnen concentreren tijdens werkzaamheden en om het lichaam de mogelijkheid te bieden te herstellen. De kans op een zwakke weerstand neemt zo af!

Universiteit van Bristol deed onderzoek naar sportende werknemers

Onder meer de Universiteit van Bristol deed in het verleden onderzoek naar de invloed van sporten op de productiviteit van werknemers. Uit dit onderzoek bleek dat maar liefst 79 procent van de deelnemende werknemers productiever was op dagen dat gesport werd. Niet alleen een goede nachtrust heeft een positieve invloed op de productiviteit van werknemers. Ook helpt sporten stress onder werknemers te voorkomen. Net als onvoldoende slaap kan ook stress de productiviteit van medewerkers verminderen.

Investeer in de gezondheid van medewerkers

Als werkgever of ondernemer heb je zelf ook een bepaalde verantwoordelijkheid in de gezondheid van medewerkers. Bied hen bijvoorbeeld de mogelijkheid te gaan sporten in een sportschool in Den Haag, Amsterdam of een andere grote plaats in de buurt. Het voordeel van sporten in een sportschool is dat dit ook kan op dagen dat het minder mooi weer is. Daarbij kunnen medewerkers hier de begeleiding krijgen die zij wensen, wanneer ze willen werken aan specifieke spiergroepen of doelen. Personal trainers stellen samen met de medewerker een plan op om dit doel te bereiken. Krijgen jouw medewerkers al een compensatie voor hun abonnement bij de sportschool?

Meer mogelijkheden dan sporten in de sportschool alleen

Niet alleen een compensatie voor sporten in de sportschool is een mogelijkheid die je medewerkers kunt bieden. Zet bijvoorbeeld ook een tafeltennistafel in de kantine, of plaats hier een tafelvoetbaltafel! Het zet medewerkers aan om ook gedurende de werkdag te bewegen. Er is niets fijner dan een potje tafeltennis tegen een collega. Een ander punt van aandacht zijn de lekkernijen die in de kantine worden aangeboden. Door voor gezonde snacks te kiezen houd je medewerkers vitaal, wat de kans op ziekteverzuim verkleint.

Gerelateerd lezen:

• Waarom jouw bedrijf baat heeft bij een CBD-beleid
• Waar heeft mijn uitzendkracht allemaal recht op?
• Vakantie: de regels op een rijtje
• Uitbetalen vakantiegeld

Lees ook…
Feit 1: vrouwen krijgen in Nederland gemiddeld 13 procent minder salaris dan mannen. Feit 2: gemiddeld verdient een vrouw € 300.000 minder dan een…
Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven. Als ondernemer is het belangrijk om…
Elk jaar, vrijwel altijd in mei, vindt Hemelvaartsdag plaats. De hemelvaart van Jezus wordt dan herdacht. Hoe komt het dat Hemelvaartsdag altijd een…