Pensioen de zaak checklist.jpg
21 jul 2016

Een pensioenplan in vijf stappen

Heb jij al een financieel plan? Hoe zorg je voor een plan dat bij jouw situatie past en waar je op kunt sturen? Met deze checklist helpen we je graag op weg.
Pensioen de zaak MKB-winstvrijstelling percentage.jpg
2 nov 2015

92% mkb vindt pensioen belangrijk, maar 38% doet er iets aan aan

Per maand denkt de ondernemer gemiddeld € 2.979 nodig te hebben vanaf het moment dat hij of zij stopt met ondernemen. Om dat doel te bereiken denkt 62% van de ondernemers daarvoor op dit moment te weinig geld opzij te hebben gezet. Dat blijkt uit onderzoek van de Dutch Network Group.
Financiën DZ_loonkosten_berekenen.jpg
15 jan 2015

Dit moet je weten over pensioenopbouw in 2015

Als je druk bezig bent met ondernemen, dan schiet nadenken over een goed pensioen voor later er nog wel eens bij in. Deze week blies de Autoriteit Financiele Markten (AFM) de pensioendiscussie nieuw leven in. 
Pensioen DZ_loonkosten_berekenen.jpg
11 nov 2014

Pensioengat van 240 miljard euro dreigt voor ondernemer

Binnen nu en twintig jaar gaat 59% van de MKB'ers met pensioen. Uit onderzoek van ondernemersvakblad De Zaak blijkt dat bijna 1 miljoen van hen niet of nauwelijks pensioen opbouwt. Met als gevolg een pensioentekort van naar schatting 240 miljard euro.
Verzekeringen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
6 nov 2014

Pensioenexpert Auke Gijsbertse over het pensioenakkoord

Met ingang van 1 januari 2015 wordt de pensioenopbouw versoberd, als onderdeel van het pensioenakkoord. Pensioenexpert Auke Gijsbertse legt uit waar u als werkgever rekening moet houden voor het pensioen van uw personeel.
Pensioen De Zaak Leren Weten Denken Onderwijs Slim Nadenken .jpg
23 jun 2014

Pensioenfonds voor zzp'ers in de maak

Als het goed is, kunnen zzp'ers al vanaf 1 januari 2015 kiezen voor een nieuw, collectief pensioenfonds. De regeling is vrijwillig en wordt flexibel, zodat kleine zelfstandigen zelf bepalen hoeveel ze inleggen.
Pensioen de-zaak-tips-tricks-truuk-help-hulp-middel.jpg
31 mrt 2014

Geld vrijmaken voor het pensioen; twee methoden

Als ondernemer is het aan uzelf of u er na uw pensioen financieel warmpjes bij zit en leuke dingen kunt ondernemen of niet. Bij het bouwen aan uw vermogen hoeft u niet op één paard te wedden.
Boekhouding de-zaak-tips-tricks-truuk-help-hulp-middel.jpg
24 mrt 2014

4 tips om uw bedrijf financieel gezond te houden

Hoewel er weer licht aan het eind van de tunnel lijkt te schijnen, zijn de gevolgen van de financiële crisis nog steeds merkbaar. Voorzichtigheid is nog altijd geboden. Loop niet als een kip zonder kop overal achter aan, maar neem ook de tijd om te evalueren. Ligt u nog wel op koers? 4 tips om de juiste koers te houden.
Pensioen de-zaak-tips-tricks-truuk-help-hulp-middel.jpg
17 dec 2013

Eindejaarstip DGA: pas nu uw pensioenafspraak aan!

Om te voorkomen dat u een boete van enkele tonnen krijgt, moet u vóór 1 januari a.s uw zogenoemde pensioenbrief aanpassen. Past u uw pensioenbrief niet aan dan kan de Belastingdienst u IB en revisierente opleggen. 
Pensioen de zaak groei.jpg
14 nov 2012

Flex-BV bedreigt pensioenopbouw DGA in eigen beheer

De Flex-BV herbergt een groot risico voor een DGA die zijn pensioen in eigen beheer opbouwt. Als hij namelijk niet minimaal 10% van de BV in handen heeft en de aandelen geen stemrecht hebben, moet hij afrekenen met de fiscus. Dat kan draconische gevolgen hebben.
Pensioen de zaak vraagteken uitroepteken vraag antwoord.001.jpeg
1 nov 2011

11 vragen en antwoorden over persoonlijke financiële planning

Geen onderwerp dat bij de gemiddelde ondernemer de eerste prioriteit heeft. Risico's worden vaak te optimistisch ingeschat, net als het pensioen. "Als je te laat begint, bouw je niet alleen minder op, maar je mist ook het rendement op rendement."
Pensioen balans winst verlies shutterstock_393780373.jpg
24 okt 2011

DGA-pensioen is meer dan een balanspost

Veel directeuren-grootaandeelhouders (DGA's) blijken vaak geen pensioenvoorziening te hebben. Dat wekt verbazing omdat het eigenlijk gaat om zekerheid voor de DGA en om continuïteit van de onderneming.
Getoond 1 tot 12 van 21. Er zijn meerdere pagina's.
Hoe kunt u het beste pensioen opbouwen? (Bank)sparen, verzekeren of via de verkoop van uw bedrijf? Moet u het aanvullen? Wat voor voorziening treft u voor uw personeel?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming