De ondernemersaftrek en investeringsaftrek toegelicht
Als ondernemer heb je recht op aftrek. Een aftrekpost zoals de startersaftrek geldt alleen de eerste jaren, maar andere, zoals de zelfstandigenaftrek, kun je elk jaar toepassen.
Overzicht btw-percentages Europese landen
De btw-tarieven verschillen flink in Europa. Het standaardtarief varieert bijvoorbeeld van 8 procent in Zwitserland tot 27 procent in Noorwegen en Hongarije. Maar wat zijn de btw-percentages in o.a. België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk? Een overzicht.
Btw-nummer, omzetbelastingnummer, fiscaal nummer, OB-nummer, RSIN, btw-identificatienummer... Je krijgt er als ondernemer mee te maken, maar gaat het nou steeds om hetzelfde nummer? Je leest het hier.
Volgend jaar mag u nog maar 9,8% van de winst toevoegen voor een fiscale oudedagsreserve. Profiteer daarom nog dit jaar van het hogere maximum.
Voor bedrijven die innoveren of de bedrijfsvoering milieuvriendelijker, energiezuiniger of duurzamer willen maken, zijn er aantrekkelijke fiscale regelingen, zoals de WBSO, Innovatiebox, EIA, MIA en Vamil. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.
Vennootschapsbelasting moet worden betaald als de winst niet privé maar direct bij het bedrijf wordt belast. Dit is afhankelijk van de rechtsvorm van uw bedrijf. Dit zijn de voorwaarden van de vennootschapsbelasting.
Het urencriterium is van belang om bij de aangifte inkomstenbelasting voor fiscale voordelen - zoals aftrekposten - in aanmerking te komen. Je moet bijvoorbeeld minimaal 1225 uur aan jouw bedrijf hebben besteed. Lees hier voor wie het urencriterium geldt en wat alle voorwaarden zijn.
De VAR verschaft helderheid over de vraag of er loonheffing en premie werknemersverzekeringen moeten worden betaald. En zo ja, door wie: de opdrachtgever, of opdrachtnemer. Maar bemiddeling, detachering en uitzending zijn schemergebieden.
Hier moet je aan denken
Starters krijgen zoals elke ondernemer met de Belastingdienst te maken. Regel bij het begin alvast een aantal zaken goed, dan heb je daar later profijt van.
De Belastingdienst spit bij een controle uw hele administratie door en vindt vaak iets dat niet klopt. Waarvoor worden in de praktijk de meeste boetes uitgedeeld? Een top vijf.
Een VAR is maar één jaar geldig. Dat betekent dat u hem ieder jaar opnieuw moet aanvragen. Sinds 1 januari 2013 krijgt u hem niet meer automatisch toegestuurd.
Sinds 1 september kunt u de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) voor 2014 aanvragen. Wacht er niet te lang mee!
Getoond 1 tot 12 van 310. Er zijn meerdere pagina's.
Inkomstenbelasting (IB), loonbelasting (LB), omzetbelasting (btw) en vennootschapsbelasting (VpB): u krijgt er als ondernemer mee te maken, of u nu personeel in dienst hebt of zzp'er bent. Lees hier hoe u aangifte doet en wat u mag aftrekken.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming