Categorieën

Het hoogste btw-tarief is per 1 oktober 2012 verhoogd van 19% naar 21%, het lagere btw-tarief blijft op 6%. Voor deze btw-verhoging is een overgangsmaatregel en een uitstelregeling ingesteld.

Hoogste btw-tarief naar 21% en overige btw-maatregelen

– Het hoogste btw-tarief stijgt per 1 oktober 2012 van 19% naar 21%. Hiervoor is een overgangsmaatregel ingesteld;
– Podiumkunsten vallen weer onder het lage btw-tarief (per 1 juli 2012);
– Onderzocht wordt of zonnepanelen onder het lage btw-tarief kunnen gaan vallen.

Zie ook: 14 vragen en antwoorden over btw-verhoging naar 21% »

Overgangsregeling btw-verhoging

Er is een overgangsregeling ingesteld omdat bedrijven zich op de wijziging moeten voorbereiden. Niet alleen veranderen de prijzen, maar de hogere btw bezorgt ook bedrijven die de btw niet volledig kunnen aftrekken ook hogere kosten.

Verder moeten de nieuwe tarieven worden verwerkt in de boekhoudsystemen.

Lees ook:

Overgangsmaatregel btw-verhoging naar 21% »
Uitstelregeling btw en loonbelasting kleine ondernemer »
14 vragen en antwoorden over de btw-verhoging naar 21% »
Het btw-tarief: een historisch overzicht »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Lees ook…
Als het gaat om btw hebben ondernemers vaak veel vragen. Ben ik btw-plichtig? Welke tarieven gelden voor de diensten die ik lever? En wanneer en hoe…
De btw-aangifte staat weer voor de deur. Voor veel mensen geen favoriet op de to-do-lijst, het is vaak helaas een ‘moetje’ waar je als ondernemer…
Van inkomstenbelasting tot omzetbelasting. Van btw-aangifte tot loonheffingen. Als ondernemer heb je te maken met verschillende soorten belastingen….