Het hoogste btw-tarief is per 1 oktober 2012 verhoogd van 19% naar 21%, het lagere btw-tarief blijft op 6%. Voor deze btw-verhoging is een overgangsmaatregel en een uitstelregeling ingesteld.

Hoogste btw-tarief naar 21% en overige btw-maatregelen

– Het hoogste btw-tarief stijgt per 1 oktober 2012 van 19% naar 21%. Hiervoor is een overgangsmaatregel ingesteld;
– Podiumkunsten vallen weer onder het lage btw-tarief (per 1 juli 2012);
– Onderzocht wordt of zonnepanelen onder het lage btw-tarief kunnen gaan vallen.

Zie ook: 14 vragen en antwoorden over btw-verhoging naar 21% »

Overgangsregeling btw-verhoging

Er is een overgangsregeling ingesteld omdat bedrijven zich op de wijziging moeten voorbereiden. Niet alleen veranderen de prijzen, maar de hogere btw bezorgt ook bedrijven die de btw niet volledig kunnen aftrekken ook hogere kosten.

Verder moeten de nieuwe tarieven worden verwerkt in de boekhoudsystemen.

Lees ook:

Overgangsmaatregel btw-verhoging naar 21% »
Uitstelregeling btw en loonbelasting kleine ondernemer »
14 vragen en antwoorden over de btw-verhoging naar 21% »
Het btw-tarief: een historisch overzicht »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Lees ook…
De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale regeling waarmee de overheid innovatie aanmoedigt. Wat de WBSO precies is, wanneer…
Een onderneming die een investering doet, kan onder bepaalde voorwaarden investeringsaftrek krijgen. Door deze fiscale regelingen toe te passen, kun je…
Voor bedrijven die innoveren of de bedrijfsvoering milieuvriendelijker, energiezuiniger of duurzamer willen maken, zijn er aantrekkelijke fiscale…