Besparen Zakelijke Tankpas
26 mei 2020

Tankpas

Ben jij op zoek naar een tankpas? Alleen bij ons probeer je de MoveMove-pas de eerste 3 maanden gratis. Al jouw reiskosten worden voorgeschoten en jij ontvangt achteraf 1 factuur. Handig toch?
Autotest Kia e-Niro 037.jpg
18 dec 2018

"Tesla light"

Tesla- en andere EV-rijders voeren de nationale ranglijsten van snelheidsboetes aan. Is het vanwege de ‘stille kracht’ onder hun motorkap, zodat je geen idee van snelheid hebt? Of omdat Tesla&Co nu eenmaal als een raket van de plek gaan en al na twee keer met je ogen knipperen de limiet doorboren? Wie het weet, mag het zeggen…
Auto LEAF_35.jpg
10 jan 2018

De E-auto als verdienmodel

De elektrische auto werd – laten we eerlijk zijn – tot nu toe vooral gezien als een fiscaal stuk gereedschap op wielen. Sinds plug-in hybrides hun voordeel voor de zakelijke rijder kwijt zijn, worden ze nog slechts in homeopathische aantallen verkocht. Alleen volledig elektrische automodellen blijven om voor de hand liggende reden in zwang.
Besparen de zaak electrische auto laadpaal.jpg
3 jun 2016

Vier jaar gratis snelladen

Bij elektrische auto's is er een praktisch aspect dat zwaar meeweegt: de actieradius. Het goede nieuws is daarbij dat de techniek zeker niet stilstaat. Bovendien pioniert ons land in de ‘uitrol' van laadinfrastructuur. Een toenemende 'range' plus de mogelijkheid om onderweg snel bij te laden neemt veel van de angst weg om stil te vallen.
Besparen de-zaak-online-1-marketing-en-verkoop-nissan-leaf-7.jpg
2 jun 2016

Paar tientjes bijtelling en geen BPM, wegenbelasting, onderhoudskosten

Het zal voor ondernemers geen nieuws zijn dat de Belastingdienst de touwtjes rond bijtelling, BPM en motorrijtuigenbelasting vanaf begin dit jaar stevig heeft aangetrokken. Zelfs het rijden met een deels elektrische plug-in hybride auto is daardoor een stuk onaantrekkelijker geworden. Volledig elektrisch is de komende jaren vanuit zakelijk oogpunt het interessantst.
Besparen de-zaak-auto-nissan-leaf-2016-elektrisch.jpg
9 nov 2015

Concept auto biedt blik in toekomst

Tijdens de Tokyo Motor Show gunde Nissan ons een kijkje in de toekomst. Meest opvallend was wat ons betreft hun futuristische IDS Concept. Het zal een paar jaar duren, pakweg 2018 of 2019, maar volgens insiders krijgt de volgende generatie LEAF veel designaccenten van dit studiemodel mee.
Besparen de-zaak-auto-pick-up-Nissan-NP300-NAVARA.jpg
9 nov 2015

5 jaar of 160.000 km garantie op bedrijfswagen

Nu we het toch over ‘grijs gekentekende' auto's hebben: tijdens de afgelopen BedrijfsautoRAI kwam Nissan met opvallend nieuws. Ze geven vanaf heden vijf jaar garantie (160.000 kilometer) op alle bedrijfswagens met diesel- of benzinemotor. Het is een nieuw Europees initiatief, waar men kennelijk de kwaliteit van de bedrijfswagen modellen mee wil onderstrepen.
Besparen de zaak auto brandstof besparen.jpg
6 okt 2015

Zo herken en voorkom je tankkaartfraude

Bedrijven met een wagenpark doen er logischerwijs veel aan om op brandstofkosten te besparen. Ze spreken bestuurders aan op ongewenst rijgedrag, plannen ideale routes en onderhouden hun voertuigen. Waar echter minder vaak aandacht aan wordt besteed, is brandstoffraude. Terwijl uit onderzoek van BP blijkt, dat aan een op de twintig tankbeurten een luchtje zit. Het actief opsporen en tegengaan van tankkaartfraude is dus wel degelijk de moeite waard en kan een fikse kostenbesparing opleveren.
Besparen de zaak belasting belastingdienst.jpg
14 sep 2015

Lange termijn-visie: een bijtellingstarief

Eerder maakten wij hier al melding van de zogenoemde Autobrief II van staatssecretaris Wiebes. Daarin heeft hij zijn plannen voor de toekomst van de autobelastingen vastgelegd. Zeg maar, de autobelastingen vanaf 2017. In die ‘Autobrief II' legde Wiebes vast hoe hij de toekomst van de autobelastingen na volgend jaar ziet. We hebben het over de periode van 2017 tot en met 2020. Strikt genomen heeft dat dus niets met de begrotingsplannen op Prinsjesdag te maken, maar voor de ondernemer is ook de iets langere termijn belangrijk.
Fiscus de zaak zo ziet een btw nummer eruit.jpg
18 jun 2015

Motor van de zaak: praktisch en fiscaal voordelig

Zomervakantie voor de deur, en opeens is die oude droom terug: een motorfiets. Doen, neem een motor van de zaak! Het is pure pret op wielen en als ondernemer kun je heel voordelig motorrijden. Redacteur en motormuis Rob van Ginneken trekt van leer.
Auto de zaak auto lease leasing.jpg
15 mei 2015

Leasen als klein bedrijf: 5 tips

Veel kleine ondernemers denken dat leasen vooral iets is voor grote bedrijven. "Juist niet," zegt Dick Bakker van leasemaatschappij Arval. "Zelfs zzp'ers zijn gebaat bij een leaseauto. Leasen is niet alleen een besparing van risico en zorgen, maar het scheelt je ook geld." Hoe regel jij voordelig een leaseauto als mkb'er? Vijf tips van Bakker.
Besparen de zaak electrische auto laadpaal.jpg
27 nov 2014

Alles wat je altijd al wilde weten over elektrisch autorijden

De groeicijfers zijn zonneklaar: de elektrische auto zal steeds vaker op de weg te zien zijn. En daarmee groeit ook het oerwoud van types en modellen en hun specifieke kenmerken. FEV, REV, PHEV? Het ABC van het elektrisch rijden.
Getoond 1 tot 12 van 36. Er zijn meerdere pagina's.
Waarmee kunt u het meest besparen: door een nieuwe auto of een occasion te kopen? Of kunt u beter een auto huren of leasen?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming