Personeel DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
10 jun 2019

De auto, de werknemer en jouw aansprakelijkheid

Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade die hun werknemers tijdens hun werk veroorzaken. Dit geldt ook voor schade aan auto's. Dat geldt bij een leaseauto, bedrijfswagen, eigen auto én voor letselschade. Voor woon-werkverkeer gelden weer andere regels.
Ziekte shutterstock_604435247.jpg
22 mei 2017

Wat moet ik doen bij langdurig ziek personeel?

Iedereen is weleens ziek: een griepje, iets verkeerds gegeten, migraine. Een heel ander verhaal is langdurig ziekteverzuim. Dit is officieel aan de orde als je werknemer zes weken of langer niet op het werk verschijnt. Voor jou als werkgever betekent dit dat je je ook moet gaan inzetten voor de re-integratie van je werknemer. Wat kost een langdurig zieke medewerker jou nu eigenlijk?
Personeel numbers-time-watch-white.jpg
23 sep 2016

De WGA gaat veranderen!

Op 1 januari 2017 gaat de nieuwe Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) in. De WGA voor werknemers met een vast dienstverband wordt dan samengevoegd met de WGA voor tijdelijke werknemers.
Ziekte ziekte kosten verzuim personeel.jpg
13 mei 2016

Zieke werknemer kost bedrijf 230 euro per dag

Werkgevers schatten gemiddeld in dat een zieke werknemer 143 euro per dag kost. In werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. Waaruit bestaan die kosten? Hoe kun je voorkomen dat je bedrijf er de dupe van is?
Ziekte De Zaak Gezond Leven Rustig Kalm Groen .jpg
21 apr 2016

Kleine ondernemer ligt niet wakker van ziekteverzuim

Ondernemers met een klein bedrijf maken zich vrijwel geen zorgen over ziekteverzuim, terwijl bij grote bedrijven een aanzienlijk deel van de eindverantwoordelijken er wakker van ligt.
Verzekeringen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
6 nov 2014

Pensioenexpert Auke Gijsbertse over het pensioenakkoord

Met ingang van 1 januari 2015 wordt de pensioenopbouw versoberd, als onderdeel van het pensioenakkoord. Pensioenexpert Auke Gijsbertse legt uit waar u als werkgever rekening moet houden voor het pensioen van uw personeel.
Management De Zaak Nieuws Scherm Beeldscherm Tekst .jpg
8 jul 2013

Regel je digitale nalatenschap

De digitale nalatenschap die we tijdens ons leven creëren, kan bij een overlijden voor onaangename verrassingen zorgen. Wat moet er met alle accounts en data gebeuren? Hoe moeten de nabestaanden ermee omgaan? Hebben ze er toegang toe? Er is wettelijk weinig voor geregeld. Maar je kunt zelf wel al stappen ondernemen.
Verzekeringen
24 okt 2011

Schadeverzekering niet meer stilzwijgend verlengd

Sinds 1 januari 2010 worden schadeverzekeringen niet meer stilzwijgend verlengd. Verder wordt de looptijd van een verzekering standaard één jaar.
Verzekeringen
24 okt 2011

Wanneer kunt u eigenrisicodrager worden voor de WGA?

Als u per 1 juli nog eigenrisicodrager wilt worden voor de WGA, moet u opschieten, want uw aanvraag moet dan vóór 1 april bij de Belastingdienst liggen. Anders moet u een half jaar geduld hebben.
Verzekeren de zaak verzekering verzekeren.jpg
24 okt 2011

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als er tijdens het werk iets gebeurt waardoor een derde schade lijdt, bent u daarvoor als ondernemer wettelijk aansprakelijk. Oók als het een fout van een van uw medewerkers betreft. U kunt de schade afdekken met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Verzekeringen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
24 okt 2011

De regels van de WIA

Is uw werknemer arbeidsongeschikt, dan krijgt u te maken met de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen, de WIA. De belangrijkste regels op een rijtje.
Werknemers kunnen ziek worden of arbeidsongeschikt raken, maar ook schade berokkenen bij u of iemand anders. Ziekte, ongevallen, aansprakelijkheid: gelukkig kúnt u zich verzekeren. Maar welke verzekeringen zijn noodzakelijk, of zelfs verplicht, en wat betaalt u ervoor?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming