Aannemen de zaak boekhouding administratie opslag documenten.jpg
5 jun 2020

Wat is payrolling?

Met het aannemen van nieuw personeel heb je al gelijk te maken met een hele rits aan instanties, administratieve verplichtingen, risico's en kosten. Wil je voornamelijk de lusten en niet de lasten van nieuw personeel? Overweeg eens een aanpak waarbij anderen voor u het "vuile werk" opknappen: payrolling.
Aannemen de zaak contract ondertekenen.jpg
6 dec 2019

Opting-in: arbeidsverhouding met een zelfstandige

Ga jij wel eens een arbeidsverhouding aan met een zelfstandige? Denk dan eens aan opting-in. Je neemt hem in dienst, maar toch ook weer niet. Dat heeft een aantal voordelen.
Handige zaken uitzendbureau-flexwerkers-opkomst-voordelen-nadelen.png
28 jul 2017

Waarom zou ik kiezen voor personeel via een uitzendbureau, en hoe doe ik dat?

Denk jij dat een uitzendkracht alleen goed is voor simpel, kortstondig werk? Dan vergis je je. Via uitzendbureaus vind je ook goed opgeleide, gespecialiseerde krachten die meteen kunnen meedraaien in jouw bedrijf, ook voor een langere periode. Uitzenden is dus een slimme manier om de juiste persoon te vinden. In dit artikel leggen we uit hoe je dat aanpakt.
Columns old-man-1581186.jpg
9 sep 2016

De trend van 2016: meer 65-plussers op de werkvloer?

Campagnes van de overheid zijn er op gericht wenselijk gedrag van de bevolking te bevorderen. Meestal staat dat wenselijke gedrag haaks op wat de bevolking wil of doet. Anders was er geen campagne voor nodig. Zo ook de campagne ‘open voor 50 plus’.
Aannemen DZ_Detachering personeel.jpg
12 jul 2016

Seizoenswerk en vakantiekrachten: tips en voorbeelden

Seizoenswerk wordt in een bepaalde periode van het jaar verricht. Kun je ook, juist in de zomer, vakantiekrachten gebruiken? Kies je voor scholieren en studenten? 6 tips en een drietal voorbeelden.
Aannemen de zaak document voorwaarden contract lezen.jpg
3 jun 2016

Wat zijn kernwaarden?

Ieder bedrijf heeft kernwaarden. Bouwstenen van de bedrijfscultuur. Weet jij wat de kernwaarden zijn van jouw bedrijf? In deze video legt expert Victor van Veelen uit hoe je kernwaarden vast kunt stellen en hoe ze je bedrijf vooruit kunnen helpen.
Aannemen De Zaak Klanten Elevator Pitch Personeel Verzekeren Werknemers .jpg
3 jun 2016

Tijdelijk personeel heeft voorkeur meeste werkgevers

Meer dan de helft van alle ondernemers in het midden- en kleinbedrijf wil dit jaar liever geen medewerkers in vaste dienst aannemen. Dit blijkt uit onderzoek van Timing uitzendteam onder ruim 300 ondernemingen in het mkb. Een meerderheid van hen (61,5%) verwacht dit jaar te groeien, maar 60,4 procent vindt dat er teveel risico's zitten aan het aannemen van vast personeel. De inzet van tijdelijke flexkrachten wordt door 52,3 procent "een goede manier" genoemd om de groei van hun bedrijf te kunnen opvangen.
Aannemen De Zaak Linkedin Social Media Zakelijk.jpg
2 jun 2016

10 buzzwoorden die je beter niet op LinkedIn kunt gebruiken

LinkedIn heeft weer de jaarlijkse top 10 buzzwoorden van miljoenen bedrijfspagina's op haar netwerk gepubliceerd. Uit data blijkt dat veel leden in het begin van het jaar hun profiel aanpassen. Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is het dus ook voor werkgevers zaak de company pagina aan te passen. Wil je je als bedrijf onderscheiden, dan doe je er goed aan de tien buzzwoorden te vermijden.
Aannemen De Zaak Structuur Mappen Overzicht Ordening.jpg
29 apr 2016

STAR: handvat voor sollicitatiegesprekken

De STAR-methode is een gestructureerde manier om vragen te stellen tijdens een sollicitatieprocedure. STAR staat voor situatie, taak, aanpak en resultaat. Het komt erop neer dat er over feitelijk gedrag gepraat wordt. Veel professionele wervers maken gebruik van de STAR-methode, maar ook voor jou kan het een goede manier zijn om je voor te bereiden op sollicitatiegesprekken.
Aannemen Horeca_personeel_2_hero.jpg
22 apr 2016

Tussenpoos flexcontract seizoensarbeid weer 3 maanden

Minister van Sociale Zaken Asscher heeft een reeks wetswijzigingen aangekondigd die de werkgeverslasten moeten verlichten. Op korte termijn, namelijk al met ingang van 1 juli, treedt de eerste daarvan al in werking: voor seizoensarbeid zal weer een tussenpoos van maximaal drie in plaats van maximaal zes maanden gelden voordat een tweede contract kan worden afgesloten.
Begeleiding de zaak smartphone app mobiele telefoon.jpg
20 apr 2016

Dyslexie-app: 'Handige tool voor elk bedrijf'

Trudy Joling heeft al 15 jaar een praktijk voor dyslectische mensen. Vaak kreeg ze te horen: 'Hoe kan het nou dat het zo lang duurt voordat duidelijk wordt dat mijn kind dyslexie heeft'. Het duurt soms anderhalf tot twee jaar voordat met behulp van testen de juiste diagnose wordt vastgesteld. 'Dat moet sneller kunnen', dacht Joling. Zo ontstond de app Dyslexie Test & Tips.
Aannemen de zaak overeenkomsten .jpg
1 apr 2016

Zin en onzin van modelovereenkomsten

Dag VAR. Dat was het dan. Nu wil de Belastingdienst ons massaal aan de modelovereenkomsten hebben. Maar wat hebben we daar nu eigenlijk aan en hoe kunnen we zelf zo’n overeenkomst opstellen?
Getoond 1 tot 12 van 60. Er zijn meerdere pagina's.
Personeel aannemen kent veel regels. Het proces van werving en selectie is voor elke functie weer anders. Wat zijn geschikte kandidaten, hoe beoordeelt u sollicitatiebrieven, hoe voert u sollicitatiegesprekken?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming