Met de continue veranderingen binnen het aanbod van zowel webwinkels als fysieke winkels, vinden er ook veranderingen plaats binnen de vraag van werknemers met betrekking tot het kerstpakket. Waar de een waarde hecht aan tradities, geeft de ander zijn of haar voorkeur aan duurzaamheid. Het jaarlijkse kerstpakket, dat doorgaans boordevol lekkernijen en papieren confetti zit, wordt dan ook door de een bemind, maar door de ander veracht. Maar worden medewerkers in 2020 nu wél nog steeds, of nièt langer gelukkig van een kerstpakket?
De kosten en plichten bij verzuim van je werknemer
Iedereen is weleens ziek: een griepje, iets verkeerds gegeten, migraine. Een heel ander verhaal is langdurig ziekteverzuim. Dit is officieel aan de orde als je werknemer zes weken of langer niet op het werk verschijnt. Voor jou als werkgever betekent dit dat je je ook moet gaan inzetten voor de re-integratie van je werknemer. Wat kost een langdurig zieke medewerker jou nu eigenlijk?
Een van uw werknemers besluit om er in de weekenden en avonduren 'iets bij te gaan doen', wat concurrentie voor uw bedrijf betekent. Kan dat zomaar?
Bij vertrek moest deze medewerkster alle gegevens en spullen teruggeven. Dit heeft zij gedaan, behalve het wachtwoord van de bedrijfspagina van Facebook. Zij was de enige beheerder en niemand anders heeft deze gegevens.
Mijn werknemers moeten verplicht naar de trainingsdag komen, maar deze training valt voor een aantal werknemers buiten de normale werktijden.
Een fulltime werknemer heeft aangegeven meer uren te willen werken.
Mijn werknemer heeft zich weer ziek gemeld, terwijl ik zeker weet dat hij niet ziek is, wat kan ik doen? Helaas zijn de meeste werkgevers niet bevoegd te bepalen of een werknemer arbeidsongeschikt is. Advies: probeer dat dan ook niet!
"Een werknemer gaat met zwangerschapsverlof, gebaseerd op de uitgerekende bevallingsdatum. Als de bevalling later plaatsvindt, blijft de totale duur van het zwangerschapsverlof dan toch 16 weken?"
Er wordt beslag gelegd op het loon van een van uw medewerkers. Bent u dan verplicht om mee te werken? Lees het antwoord hier.
Een medewerker maakt het in uw ogen zo bont dat u hem het liefst direct de laan uitstuurt. Kan dat? Wanneer kunt u iemand op staande voet ontslaan en waar moet u dan rekening mee houden?
U ziet dat uw medewerkers foto's op Facebook plaatsen van het werk dat zij voor uw klanten doen en u wilt dat niet hebben. Kunt u uw medewerkers verbieden de foto's te plaatsen?
Getoond 1 tot 12 van 35. Er zijn meerdere pagina's.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming